Lecția nr.9-->Diezul,bemolul si becarul

Bună,dragii mei! Stiu ca in ultimul timp postez mai rar si vreau sa imi cer scuze! Asa ca,fără a mai lungi vorba...sa trecem la treabă!!! 

    Astăzi vom vorbi despre ceva comun mai tuturor instrumentelor. Vom vorbi despre diez,bemol si becar! Acestea se numesc semne de alteratie si veți afla imediat si la ce ajuta! 
         Diezul este semnul muzical care modifică înălțimea sunetului, urcându-l cu un semiton. Acesta se scrie in dreptul notei a carei înălțime este modificată. Efectul diezului asupra notei se limitează la o singură măsură.


     
      Bemolul este semnul muzical care modifică înălțimea sunetului ,coborându-ul cu un semiton. Scrierea acestuia respectă aceleasi reguli ca si scrierea diezului. 
  

      Becarul este semnul muzical care anulează efectul diezului sau bemolului.Notarea becarului este obligatorie când se revine la sunetul natural in aceeasi măsură . 



    Dragilor,am ajuns la sfârșitul lecției! Sper ca v-a fost de folos! Va astept in continuare aici,dar si pe Instagram (i.am.amyy),unde va tin la curent cu postarile! Pe data viitoare!😉

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Lectia nr 11-->Tonul,Semitonul

Lectia nr 13--> Tonalitatea