„A cânta este cu adevărat un alt fel de a respira”

      Ascult maretul interpret Tudor Gheorghe si ma gandesc ca genul acesta de muzica ar trebui sa fie mult mai comercializat,intrucat este muzica de calitate.
Mozart,Bach,Monteverdi,sunt intr-adevar nume foarte mari si poate ca nu avem pretentii ca toti sa stie despre ei,insa macar nume al propiului popor,al propiei natii ar trebui cunoscute. Cati dintre noi stim cine sunt Tudor Gheorghe,Grigore Lese,Nicolae Botgros,Maria Ciobanu,George Enescu ori multi altii?! Sunt sigura ca sunt insa si cei ce stiu,dar din pacate prea putini. Au auzit in trecere de ei,unii i-au retinut,dar altii i-au lasat sa treaca pe langa ei ca vantul.
  Am inceput cu Tudor Gheorghe,intrucat am realizat ca o voce placuta nu doar ca suna bine urechii,ci da si o stare buna de spirit.Precum zicea el,muzica sa este universala. Multe expresii frumoase,o linie melodica placuta auzului si un chip bland. Un artist cunoscut de unii,dar neexistent pentru altii.
Stiti,e chiar pacat ca asemenea artisti sunt,pot zice,pe cale de disparitie,dar mai ales pentru tinerii din ziua de azi,caci noi suntem viitorul. Asa cum spunea Rainer Maria Rilker, „A canta este cu adevarat un alt fel de a respira”,dar daca nu avem interpreti suficient de buni,e ca si cum nu am avea suficient aer.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lectia nr 11-->Tonul,Semitonul

Lecția nr.9-->Diezul,bemolul si becarul

Lectia nr 13--> Tonalitatea