Lecția nr.16--> Mobilitatea degetelor si urechea muzicala

      Dragilor,azi va spun despre urechea muzicala si mobilitatea la degete.

       Incepem cu mobilitatea...
  Mobilitatea degetelor de dezvolta in timp,cu mult exercitiu.
   Ce vrea sa insemne acest lucru,de fapt?! Ei bine,mobilitatea ne ajuta in a nu mai lasa sa intervina acele mici pauze intre note,ne ajuta in cantarea rapida a melodiilor si claritatea in acestea. Dupa cum bine cred ca v-ati dat seama,acest element muzical se foloseste la instrumentisti.

   Urechea muzicala...
Urechea muzicala ne ajuta mult,astfel,putand recunoaste o nota cantata de catre alte persoane ,chiar si de noi insine, stiind daca e folosita corect sau nu.
 La fel ca si mobilitatea,aceasta se dobandeste si ea in timp...Bineinteles,dupa multe ore de cantat,dar mai ales dupa multa muzica ascultata. Pentru cei care canta la instrumente folclorile precum acordeonul,naiul,orga s.a.m.d,ajuta foarte mult muzica folclorica! Pot spune ca si eu ,in ultimul timp, incerc sa imi "largesc orizontul muzical" ,asa ca ascult mai multa muzica folclorica decat pana acum.
   Fara ureche muzicala,nu te poti numi muzician,deoarece aceasta ne ajuta in compunerea pieselor si constientizarea notelor cantate!

     Aceste doua elemente ,consider eu ca sunt unele dintre elementele principale in muzica,mai ales pentru instrumentisti...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lectia nr 11-->Tonul,Semitonul

Lecția nr.9-->Diezul,bemolul si becarul

Lectia nr 13--> Tonalitatea